Roman Seliger Armaturenfabrik GmbH

Индивидуални и гъвкави решения чрез RS продукти

Базиран на 114 години опит, иновации и внимание към детайла, Roman Seliger предлага перфектни флуидни връзки за различни индустрии.

RS е познат в международен план с висококачествени и иновативни продукти “Произведено в Германия”. Важен аспект е осигуряването на най-високо качество с максимална гъвкавост по всяко време, поддържа богата продуктова гама на склад, която също може да бъде доставяна в най-кратък срок.

RS продуктите се разработват в продължение на десетилетия в тесен диалог с клиентите на фирмата, за да отговорят на техните нужди. Стандартът за качество на Roman Seliger също така гарантира дълъг експлоатационен живот на продукта.

Стандартите създават технически стандарти, които са валидни в целия свят. RS продуктите са изработени да отговарят на тези стандарти. Съответствието със стандартите означава, че всичко се вписва перфектно във флуидния пренос. Това гарантира надеждност и безопасност при работа с течности.

За икономичната и безопасна работа с течни среди, много аспекти трябва да се съчетаят в перфектна система. Безопасността за хората, околната среда и материалите винаги е на първо място при изпработката на всички продукти на RS.

Най-съвременните производствени процеси и редовните проверки от суровината до крайния продукт гарантират, че продуктите на RS изпълняват това, което обещават.

Днес Roman Seliger продължава да се фокусира върху интернационализацията и бъдещите тенденции, като част от добре познатата Stäubli Group.

Зони за приложение

Правилното решение за всички флуидни процеси

Независимо дали е тежка офшорна употреба, товарна станция или строго контролиран хигиенен сектор: Можете да разчитате на RS стандартни фитинги и бързи връзки. Разработени за специфичните изисквания на индустриалните флуидни процеси, продуктовите линии гарантират сигурност и икономичност в различните области на приложение.

Химикали и фармацевтични продукти

Резервоари за съхранение и процеси на товарене
Химическа логистика
Технологични зони с гъвкави връзки
Вземане на проби
Почистване

Нефт + Газ

Офшорно приложение
От кораб на кораб, от кораб на платформа и от кораб на брега
Рафинерии
Резервоари за съхранение и логистика (автомобилни и железопътни цистерни)
Зареждане, пълнене и зареждане с гориво

LNG

Плаващ втечнен природен газ (FLNG)
Бункерни станции за втечнен природен газ
Процеси на товарене (корабни, пътни и железопътни цистерни, контейнери)
Зарядни станции за автомобили, камиони, влакове и кораби

Машиностроене и заводско проектиране

Процеси при товарене (корабни, пътни и железопътни цистерни, контейнери)
Гъвкави свързващи маркучи за суровини, продукти, технологични флуиди и добавки
Въртящи накрайници за пренос на флуиди
Разпределителни системи (смесителни камери, зарядни станции)

Флуидна логистика

Кораби
Железопътни цистерни
Автоцистерни
Контейнери

Морски/офшорни

Кораб до кораб
Кораб до платформа
Кораб до брега

RS продукти – Накрайници за маркучи

Връзки за индустриални маркучи

RS – фитингите за маркучи осигуряват безопасна връзка между маркуча и инсталацията по различни начини. Те винаги имат две функционални зони: От единия край зоната за закрепване на маркуча към фитинга, а от другия край зоната за свързване с други елементи като цистерни, контейнери, превозни средства и др.

 

Вашите предимства от един поглед

Повече от 1500 съединителни фитинги, налични на склад
Повече от 30 000 допълнителни свързващи фитинги могат да бъдат произведени „при поискване“
Специфични за клиента специални версии от DN 13 до DN 250
Сертификатите (например за TA-Luft) и атестациите се предлагат при поискване

 

Накрайник за маркуч с опашка  и шийка за монтаж на скоба

Най-oпростeният тип връзка за маркуч. Тази проста форма за интеграция все още е широко разпространена и основно е достатъчно подходяща за среди с нисък потенциал на опасност, както се използва например в селското стопанство и строителната индустрия. За по-високи налягания и среда с потенциална опасност препоръчваме стандартизираните фитинги за маркучи съгласно 14420 и 14423.

Накрайниците за маркучи за монтаж със скоби са най-простата форма на свързване на маркучи и се наричат още 1/3″ и 2/3″ винтови връзки. Използват връзка без предпазна яка с ясно изразени ръбове, както и шарнирни скоби.

Характеристики:

Плоско уплътняващи резби
Лесно боравене
Ниски разходи

Накрайник за маркуч EN14420

Фитингите за маркучи съгласно EN 14420 се считат за безопасна и висококачествена връзка между маркуча и инсталацията в дадените диапазони на налягане и температура (за по-високи налягания и температури е налична интеграция съгласно EN 14423). Могат да се използват в почти всички промишлени области; те са особено подходящи за приложения в среда опасна за хора, и околна среда.

Накрайник за маркуч EN14423

Фитингите за маркучи съгласно EN14423 осигуряват сигурна и висококачествена връзка в случаите, в които са подложени на топлинни натоварвания от гореща вода или пара до максимум 18 bar. За приложения, които не са подложени на термични натоварвания, фитингите за номинални ширини DN13-50 са подходящи за максимално работно налягане от 40 bar. За приложения в по-ниски диапазони на налягане и/или температура могат да се използват по-леките и по този начин по-евтини фитинги за маркучи съгласно EN14420.

Накрайник за маркуч EN14424

Накрайници с резба – решението за зони с ограничено пространство

RS – резбови накрайници съгласно EN14424 се използват в зони с ограничено пространство. Резбови накрайници се използват и в ситуации, при които работното налягане надвишава 10 бара (не са възможни връзки с помощта на шарнирни болтови скоби) или когато маркучът не може да бъде свързан чрез затягащ фитинг поради дебелината на стената на маркуча.

Адаптери – Нипели, фланци, редукции, капачки

Свързване на връзки, които не са съвместими

 RS – адаптери с резба са необходими, когато трябва да се свържат различни видове и размери резби. Предлагат се в най-различни версии и варианти.

Как се разделят:

*  Двоен нипел – с една и съща мъжка резба от двете страни
* Редуциращ нипел – с различни мъжки резби
* Редукционен нипел – с вътрешна резба от единия край и мъжка резба от другия край
* Муфа – с еднаква вътрешна резба от двете страни
* Муфа – с различни женски резби
* Защитни капачки – затваряна с вътрешна резба
* Нипел за заварка – със заваръчен край от единия край и мъжка резба от другия край
* Муфа за заварка – със заваръчен край от единия край и вътрешна резба от другия край
* Нипел за винтов фланец – с фиксиран фланец от единия край и външна резба от другия край
* Резбови фланци – с фиксиран фланец от единия край и вътрешна резба от другия край

Вашите предимства

Над 500 артикула са налични на склад
Над 1000 артикула могат да бъдат произведени „по заявка“
Специфични за клиента специални версии от DN 13 до DN 250

Бързи връзки

Стандартни бързи връзки

RS-бързите връзки са отворени съединителни системи, които осигуряват бърза връзка без допълнителни средства или инструменти.

В много области са необходими незабавни реакции, и точно тук специалните системи за бързо свързване на RS са се превърнали в стандарт. Тези съединителни системи са се оказали успешни и в други (специализирани) области и традиционно често се използват.

За разлика от накрайниците за сухо разкачане, бързите съединители са отворена съединителна система, това означава, че остатъчни количества и количества капчици могат да изтекат преди и след процеса на свързване. Уплътняването между мъжкия и женския накрайник в свързано състояние по правило се постига с помощта на уплътнения. Химическата устойчивост трябва да бъде специален фактор при избора на бърза връзка и уплътнения.

Вашите предимства

Бързо свързване на маркучи и тръбопроводи без инструменти
Всички стандартни номинални размери и материали са налични на склад
TA-Luft сертификат е наличен при поискване

 

Шарнирни (въртящи се) съединения

Лесно боравене и ефективна защита срещу усукване на маркуча

Висококачествените и дълготрайни шарнирни съединения не само улесняват боравенето с  маркучите, но и предпазват тръбопроводите от усукване, като по този начин се избягва преждевременното им износване.

Маркучите са проектирани да пренасят различни видове продукти между накрайниците като осигуряват гъвкавост, която липсва при тръбопроводите. Имат много приложения: като започнем от процеса на зареждане с гориво и т.н. Препоръчваме използването на въртящи се съединения в тези процеси по две причини: Те улесняват боравенето с маркучите и предотвратяват усукване на маркуча и произтичащите от това повреди.

Шарнирите на RS прехвърлят въртящите сили директно от маркуча към съответно проектираните накрайници. В допълнение към защитата от усукване, сферичните шарнирни осигуряват защита от прегъване – това не само предотвратява от повреда поради изкривяване, но и от прегъване на маркуча.

По този начин маркуча се превръща в по-дълготраен и икономичен компонент от системата.

Вашите предимства

По-лесно боравене със свързаните части
Намаляване на износването на маркучи и тръбопроводи
Повече от 100 вида шарнири и сферични шарнири, налични на склад
Специфични за клиента специални версии от DN 13 до DN 100

Накрайници за сухо разкачане

Серия ТХ – STANAG 3756 накрайник висок дебит

Тази гама сухи разединителни връзки, базирани на стандарта STANAG 3756, предлага технология с оптимален висок дебит, без разлив и дизайн с дисков клапан, който осигурява уплътнение по време на свързване и разкачане. Модулната конструкция позволява бърза поддръжка, а ергономичният дизайн осигурява лесна работа. Конекторите с висок дебит на RS осигуряват безопасност и ефективност за голямо разнообразие от индустрии и продукти.

Серия TR – Накрайници за сухо разкачане за широк спектър от продукти

Сухите разединителни накрайници от серия TR осигуряват висок дебит на флуида, както и чисто свързване без разливане за широк спектър от продукти, включително опасни или обезмасляващи течности. Работата с тях е лесна и надеждна благодарение на ергономичния и безопасен дизайн и интуитивното боравене. Тези накрайници на Stäubli са идеално пригодени за широк спектър от приложения, особено в химическата промишленост.

Серия TD

Лесни за употреба

Лесно свързване и отделяне благодарение на дизайна на управляващата гърбица в мъжката секция. Двете половинки на накрайника се куплират сами с въртеливото движение. По време на отделяне те автоматично се разделят след преминаване на мъртвата точка на контролната гърбица – по този начин не е необходимо да се прилага сила.

Налични два различни варианта

Вариант 1 е одобрен за PN16, приложения до 180°C. Вариант 2 е одобрен за PN25, приложения до 225°C и по тази причина може да се използва и с пара. Грешка при свързване е невъзможна, тъй като двете серии са несъвместими.

Двoйнодействащи накрайници за пара

Автоматично изравняване на вакуума по време на кондензация на пара. Накрайника се затваря под налягане и се отваря при наличие на вакуум.

Защита срещу вътрешно разрушаване

За защита на маркуча, накрайника предлага възможност за изпразване на кондензат чрез ключ.

Накрайници за сухо разкачане за широк спектър от продукти

Налични размери

  • DN25
  • Други по запитване

 Свързване

  •  BSP
  • Дръги по запитване

 Уплътнение

  • Резбово (Novapress multi)
  • O-пръстен: EPDM за пара , FFKM
  • Дръги по запитване

Серия TК – Пълнопроходни накрайници от неръждаема стомана

Благодарение на пълнопроходния дизайн тези накрайници осигуряват най-високи скорости на дебита, лесно почистване. Надеждната блокираща система предотвратява неволно изключване или отваряне на клапаните при разкачване. Не се изисква специално задвижване за управление на клапаните, което гарантира интуитивно боравене.

Серията TKU осигурява идентични съединителни половини, което прави посоката на маркучите в цистерните излишна. Серията TKM е в състояние да обработва дори по-широк спектър от продукти.

Предпазни отсекатели

Моментално прекъсване при по-голямо натоварване, без разлив

Чупещите защитни отсекатели (прекъсват безопасно) Това са важни предпазни компоненти при товарене и разтоварване на подвижни резервоарни единици. При свръхпропорционалното натоварване на опън върху товарната линия предотвратява непреднамерено изтичане на флуида чрез разделяне на отсекателя, като той остава затворен и в двете си части.

Безопасните разделящи се съединителни връзки са предпазен компонент, използван за безопасно предотвратяване на опасни течности, като защита от неволно и свръхпропорционално натоварване на опън върху товарната линия. Това напр. възниква, когато камиони-цистерни и железопътни вагони-цистерни потеглят твърде рано или кораб се отклонява по време на процеса на товарене. Такива натоварвания на опън могат механично да повредят или дори да разрушат точките на свързване и линията. Поради това може да се създадат неконтролирани течове, и свързаните с това рискове за хората и околната среда.

Безопасните разделящи се съединители имат две функции за предотвратяване на тези опасности:

  1. Дефиниран разделителен механизъм, който разделя линията между подвижната единица и системата за товарене под допустимото натоварване.
  2. Спонтанно самоуплътняващи се две части за предотвратяване на изтичане на течността.

Вашите предимства

Безопасно разделяне без значителна загуба на продукт
Защита на хората и околната среда от изтичане на опасни вещества
Защита на товарните линии
Подходящи технологии за свързване за различни изисквания
Специфични за клиента специални решения от DN 25 до DN 300

 

Серия ABV

Универсална прекъсваща се връзка

ABV предлага най-разнообразни области на приложения поради неговата конструкция.

Икономично решение за стандартно приложение

Благодарение на рентабилния си дизайн, серията ABV е универсално решение за всички процеси, при които времето на зареждане и/или дебита не са на фокус (вижте нашата серия L), и когато линията за зареждане е достатъчно здрава (вижте нашата серия S ).

Серия ABVL

Високи дебит

Оптимизираната за запазване на висок дебит конструкция на разделящите се съединители ABVL води до по-кратко време за зареждане без допълнителен разход на енергия. Производителността на помпата може да бъде запазена при идентично натоварване. Освен това конструкцията осигурява особено ниско ниво на кавитация в съединителя.

Ниски разходи за обслужване

Благодарение на модулната конструкция могат да бъдат избрани различни формати на свързване и благодарение на производство на място в Norderstedt може да бъде изработено своевременно.

Разнообразни области на приложение, с висока защита

Приложим за всички течности и газове, също и за тези с висок вискозитет

Серия ABVM

Висока стабилност срещу странични сили

Серията ABVM, специално разработена за морски и офшорни приложения, се характеризира с висока устойчивост на странични сили. Те действат особено върху съединителя и могат неволно да го задействат в случаите на потопени във водата маркучи.

Благоприятно съотношение цена/производителност

С разделящите се съединители от серия ABVM получавате най-високо качество на изгодни цени.

Серия ABML

Висок дебит

Оптимизираната за запазване на висок дебит конструкция на разделящите се съединители ABML води до по-кратко време за зареждане без допълнителен разход на енергия. Производителността на помпата може да бъде запазена при идентично натоварване. Освен това конструкцията осигурява особено ниско ниво на кавитация в съединителя.

 Висока стабилност срещу странични сили

Серията ABML, специално разработена за морски и офшорни приложения, се характеризира с висока устойчивост на странични сили. Те действат особено върху съединителя и могат неволно да го задействат в случаите на потопени във водата маркучи.

 

Серия ABVC

Подходящ за криогенни среди

Съединителите от серията ABVC осигуряват безопасно функциониране в температурен диапазон от -196°C до 60°C. По този начин те са подходящи и за криогенни среди.

 Високи обеми на потока

Оптимизираната за запазване на висок дебит конструкция на разделящите се съединители ABML води до по-кратко време за зареждане без допълнителен разход на енергия. Производителността на помпата може да бъде запазена при идентично натоварване. Освен това конструкцията осигурява особено ниско ниво на кавитация в съединителя.

Безопасно задействане до 90°

Прехвърлянето на флуиди винаги изисква високо ниво на безопасност. Добавянето обаче на фактора температура както напр. криогенната среда и прилагането на висока сила върху съединителя съответно повишават изискванията, затова серия ABVC осигурява безопасно задействане до ъгъл на откъсване от 90°.

Серия ABV-S

Компактната серия разделящи се съединители с контролирано задействане (патентованa!)

Решение за изключване на всяко натоварване на опън върху товарната линия

Серията ABV-S е разработена за процеси на натоварване, при които традиционните разкъсващи се съединители с ограничен товар (вижте сериите ABV и ABVL) не могат да се използват. Това важи особено за приложения, при които силите на опън изобщо не трябва или могат да се прилагат само незначително върху товарната линия.

Патентован механизъм за разделяне

Системата за задействане на кабела има по-нисък праг и е по-лесна за дозиране, отколкото система с чупещи  щифтове. За да се предотврати повреда на маркуча, съединителя или превозното средство, е необходимо частично съединителя да се раздели още преди ситуацията да стане критична.

Компактна конструкция

Благодарение на компактната си конструкция, съединителят ABV-S е с голям спектър на приложение на сложни места.

Висока стабилност срещу странични сили

В някои области на приложение, особено високи радиални сили могат да повлияят на съединителите. За да се избегне неволно разделяне, серията ABV-S осигурява особено висока устойчивост на странични сили.

 Лесен за повторно сглобяване след разделянe

Серия ASVL

Серията разкъсващи се съединители за висок дебит и задействане с ограничено разстояние чрез прекъсващи щифтове (патентовано!)

Високопроизводителното решение за кратко време на натоварване, избягващо всяко натоварване на опън на товарната линия.

Серията ASVL е специално разработена за процеси на товарене, при които както високия дебит, така и ниска загуба на налягане са толкова важни, колкото и цялостната защита на товарната линия.

Високи обеми на дебита

Оптимизираната за запазване на висок дебит конструкция на разделящите се съединители ABVL води до по-кратко време за зареждане без допълнителен разход на енергия. Производителността на помпата може да бъде запазена при идентично натоварване. Освен това конструкцията осигурява особено ниско ниво на кавитация в съединителя.

Ниски разходи за обслужване

Благодарение на модулната конструкция могат да бъдат избрани различни формати на свързване и благодарение на производство на място в Norderstedt може да бъде изработено своевременно.

Патентован механизъм за разделяне

Системата за задействане на кабела има по-нисък праг и е по-лесна за дозиране, отколкото система с чупещи  щифтове. За да се предотврати повреда на маркуча, съединителя или превозното средство, е необходимо частично съединителя да се раздели още преди ситуацията да стане критична.

Лесен за повторно сглобяване след разделяне.

Имате нужда от нова автоцистерна?

Използвайте нашият онлайн конфигуратор и изберете параметрите на вашата нова автоцистерна.

Свържете се с нас

+359 888 84 72 06

Адрес

ул. Резбарска №9
София 1510

Email

sales@petroltech.bg

Работно време

Понеделник: 9:00 – 17:30
Вторник: 9:00 – 17:30
Сряда: 9:00 – 17:30
Четвъртък: 9:00 – 17:30
Петък: 9:00 – 17:30
Събота: Затворено
Неделя: Затворено

Изпрате ни запитване